ANTALYA / KONYAALTI - Saime Salih Konca Ortaokulu

Nis

Okulumuz 23 Nisan Cumhuriyet Meydanı kutlamalarına katıldı.

Nis

ANTALYA sahilinde konuşlanan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Çanakkale S-358' adlı denizaltı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında halkın ziyaretine açıldı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı çalışması olan "Mısra Ezberleme" temalı pano çalışmamızı hazırladık.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve çocuklara o günün bayram ilan edildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende coşku, sevinç, özlem ve tarifi zor daha birçok duygu seli tüm benliklerde yerini aldı.

Nis

22 - 25 Nisan tarihleri arasında Isparta' da gerçekleştirilen  18. TÜBİTAK 2204 -B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Sergisine TÜRKÇE proje alanında proje danışmanlığını okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Önder ÇAĞAÇ' ın yaptığı ve 8/C sınıfı öğrencimiz Vasfiye Nisa  MERCİMEK'in hazırlayıp ve sunumunu yaptığı BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR AŞIK VEYSEL'İ HATIRLASIN projesiyle katılım göstermekteyiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki etkinliklerden bir tanesini daha gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir.

Mrt

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. yılını kutluyor,  İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY' u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Ock

8.sınıf öğrencilerimizi LGS'ye motive etmek ve liseleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesini ziyaret ettik.

Ock

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ne katılımımız hız kesmeden devam ediyor.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Kas

“Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı.